Charta nezávislých

Je to již více jak dva roky, co jsme začali práci na ochranné známce, která by pomohla odlišit to podstatné, co odděluje ty co víno TVOŘÍ a ty co víno PRODUKUJÍ. Proběhlo mnoho diskuzí a schůzek,  komunikace s podobnými sdruženími v zahraničí nám přinesla projekt NEZÁVISLÍ VINAŘI. Navazujeme na podobnou organizaci Vigneron Independant jejíž zakládající listinou je Charta Nezávislých, kterou Vám představujeme v podobě vhodné pro naši zemi.

Jedná se o prohlášení každého z našich držitelů a jejich výslovný závazek k plnění jejího obsahu.

Charta Nezávislých

Kdo jsme?

Jsme nezávislí vinaři!

Jsme vinaři, kterým je kvalita a původ našich produktů nade vše. I proto jsou marketingové průzkumy pro nás nepodstatné a naše práce ve vinici ani ve sklepě se jim nepodřizuje – jsme totiž na nich nezávislí!!

Jsme nezávislí na nadnárodních korporacích, které ve víně hledají pouze prostředek k naplnění hlavních cílů mocných investorů, cílů vedoucích k maximálnímu zisku bez ohledu na původ a kvalitu produktu!

Kašleme na byrokratická nařízení EU a lobisty prosazovaná nařízení! Ctíme naši vlast. Nestydíme se za náš původ ani tradice našeho oboru!

Jsme malí vinaři zanedbatelné produkce co se množství týká, ale máme velké srdce! Srdce, které bije pro náš kraj a naše víno, které je jeho obrazem!

I přes naši nezávislost jsme přeci jen závislí.

Náš život a příběh je závislý na našich rozhodnutích, závislý na našich myšlenkách a postojích, závislý na naší tradici a původu.

Vyrábíme víno v různých oblastech České republiky, nabízíme vína která nejsou jen konzumním zbožím, vytváříme zážitek s duší.

Naše vína jsou odlišná v chuti i aroma, ale vždy jsou jedinečná jako otisk prstu každého z nás! Vkládáme do nich své sny, zkušenosti, svou lásku, život svůj i našich rodin!

Otisk prstu symbolizuje nejen jedinečnost, ale i odpovědnost za produkty, které jsou spojeny s naším jménem!

Neváháme se za naše vína postavit, neváháme sklízet plody slávy našich vín , tak i s pokorou přijímat jejich neúspěchy!

Vše co vyrábíme děláme s úctou ke svým předkům i našim dědicům. S úctou ke krajině, která nám dává možnost realizovat své sny!

Naším mottem je hrdost a pokora!

Co děláme?

Jsme právem hrdí na svůj kraj, takový jaký je. Pěstujeme své hrozny a staráme se o své vinice.

Vyrábíme svá vína a respektujeme unikátní terroir. Prodáváme vlastní vína z našeho kraje.

Lahvujeme svá vína ve svém vlastním sklepě. Zachováváme tradice.

Vítáme Vás, rádi s Vámi mluvíme o našem víně a vedeme Vás k jeho poznání.

Proč?
V době, kdy všeho je dostatek a všem nám vládne chaos, je jediným opěrným bodem naše společná minulost. Naše minulost nám totiž jediná může ukázat kam směřovat a co ctít. V době kdy design vítězí nad obsahem potřebujeme rozlišovat podstatu života. Máme mnoho na výběr a je těžké orientovat se podle cedulek. To nejlepší na nás nikdy nečeká u hlavní cesty. Za jedinečností je třeba se vypravit – je třeba ji hledat!. Ukazujeme cestu, ne cíl. Nevyhovujeme všem, ale těm co nám rozumí. Dejte nám svůj čas a my Vám dáme svůj, sdílejte s námi vášeň Nezávislého vinaře. Je jedno kde, ve sklepě nebo u Vás doma. My jsme tu pro toho, kdo naslouchá a rozumí.
Nabízíme víc než obchod, nabízíme kousek sebe!

s úctou vaši Nezávislí Vinaři.

Posted in Novinky.