Poctivá práce našich vinařů nachází ocenění ve světě …

Vinařství Josef Dufek a Oldřich Drápal získala zlaté medaile na prestižní soutěži vín Vinalies Internationales v Paříži. Oba vinaři tak přispěli k celkovému zisku 16ti zlatých medailí pro Českou republiku!

Jubilejní 25. ročník soutěže Chardonnay du Monde znovu potvrdil příslušnost Chardonnay z rodinného vinařství Josefa Valihracha z Krumvíře na Břeclavsku ke světové špičce. Stabilní příslušnost mezi špičku v odrůdě hodnotí s uznáním i vinaři z velmocí vína jako je Francie a Německo. Vinař ale připomíná, že na tom má svůj podíl i typ půdy v okolí Krumvíře. A zmiňuje již nežijícího nestora sektů Jana Petráka.

„Byl to on, kdo před lety nechal udělat rozbory půdy. Chtěl vědět, zda může být jeho sekt srovnatelný s francouzským. Zjistil, že charakterem půdy jsme si blízcí, klimatické podmínky jsou obdobné jako ve francouzské oblasti Burgundsko a Champagne. Z toho jsem pak odvodil, že i Chardonnay můžeme mít dobré,“ prozradil krumvířský vinař, který si sazenice dovezl právě z Francie.

Na mezinárodní soutěži Bacchus v Madridu získalo stříbrnou medaili cuvée Chardonnay/Pinot Blanc z Vinařství Josefa Dufka.

Gratulujeme a díky za skvělou reprezentaci!

Posted in Novinky.