Vinařství Grégr

Už je to více jak deset let, co jsme založili naše vinařství. Když se ohlédneme zpátky, je to neuvěřitelná cesta plná překážek, vytrvalosti, píle a snažení. Výroba vína a naše práce nám dělá velkou radost, a jsme šťastní, že můžeme v životě tvořit něco, co nás baví, a co nás naplňuje.

V současnosti vyrábíme přívlastková vína, ročně 40 000 – 50 000 lahví, zrekonstruovali jsme vlastní sklep v Rakvicích pro reprezentační účely a degustace, postavili novou výrobní halu, kterou se snažíme stále zařizovat novým vybavením. V naší profesi je také velmi důležité se stále vzdělávat. Výroba je zaměřena na tradiční postupy, ale i různé experimenty. Každé víno pro nás znamená výzvu, a snažíme se pečlivě věnovat každé šarži, kterou vyrobíme. Vše začíná už na vinobraní, kdy celý podzim zpracujeme téměř každý den několik tun hroznů. Úspěchy na soutěžích nás ujišťují v tom, že svou práci děláme kvalitně a pečlivě.

Máme i obrovské štěstí na velkou rodinu, právem si tak můžeme naše vinařství označit jako rodinné. Rodiče nám pomáhají jak ve vinohradě, tak i s přípravami různých degustací a dalších akcí.