Vinařství SPRINGER

Bořetice, velkopavlovická vinařská oblast

„Jsme přesvědčeni, že se na Moravě dají udělat „velká“ červená vína!“

Typická rodinná firma bez stálých zaměstnanců. Kořeny vinařství sahají až do roku 1807.        Současný majitel Pavel Springer společně s otcem, manželkou Naďou a syny Pavlem a Adamem hospodaří na 5 ha vinic. Naprostou samozřejmostí je šetrné a ekologické obdělávání vinic, většina prací je prováděna ručně. Úroda na jednotlivých keřích je přísně redukována.

„Víno vzniká ve vinohradě. Ze špatných hroznů nikdy neuděláte špičkové víno. Práce a obdělání vinice je pro kvalitu vína zásadní. Proto zpracováváme pouze vlastní hrozny, tím máme zaručenu prvotřídní surovinu.“

Vyrábíme vína vhodná ke zrání a archivaci. Všechna naše vína zrají minimálně rok v sudech typu barrique nebo v nerezových nádobách. Pro školení zejména červených vín používáme špičkové francouzské sudy od předních výrobců. Veškerá produkce nese jedinečný rukopis sklepmistra a odráží nezaměnitelný charakter velkopavlovické oblasti.  Nejlepší vína nesou označení „Family Reserve“.

Vlajkovou lodí rodinného vinařství je červené cuvée SKALE  … čti skale … (CS+ME+Sv), svoje jméno získalo po názvu viniční tratě Skale, a bílé cuvée CHASY … čti šasy … (CHA+SZ)

Vinařství nabízí několik degustačních programů od jednoduchých, doprovázených pečivem a sýrem, až po zážitkové s vybranou regionální gastronomií a prohlídkou sklepů a vinic.

Vína SPRINGER se těší oblibě ve špičkové gastronomii v České republice i v zahraničí.                 Červená vína z produkce tohoto vinařství patří, dle odborníků, k tomu nejlepšímu u nás.