Vinařství SYFANY

Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, bylo založeno v roce 2009, jako součást rodinného zemědělského podniku ve Vrbici, v mikroregionu Modré hory a ve Velkopavlovické podoblasti.
Šetrnými postupy ve vinicích i ve sklepě vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Tato vína jsou zároveň plná energie, kterou nasála z lidí, díky jejichž úsilí se dostala na tento svět.

Výroba vína

Hrozny, z nichž toto víno pochází, rostly a zrály ve vinici, jejíž poloha byla pečlivě vybrána s ohledem na specifické nároky této odrůdy. Zpracováním hroznů původními postupy – používanými již našimi předky – se dostává vínu plné a osobité chuti. V průběhu vzniku vína nebyly, až na nezbytný SO2, použity žádné další přísady, jež zásadně ovlivňují charakter vína. Veškerá manipulace je prováděna převážně cestou samospádu.

Víno vyzrává až do doby sudové zralosti v dřevěném sudu, speciálně určeném pro danou odrůdu. Nepoužíváme žádné moderní vinařské technologie ani řízené kvašení a selektované kvasinky, víno získává své kvality zejména správným zacházením s jemnými kaly.

Roční produkce – 60 tis. Lahví

Plocha vinic – 37 ha