Vinařství Vašíček

Vznik vinařství cimbalisty a vinaře Milana byl v r. 2002 sice ovlivněn rodinným prostředím, hlavní impuls se však dostavil ve Švýcarsku, kde působil 15 let jako muzikant. Ochutnal vína z různých koutů světa, přišel jim na chuť a měl ambici se jim vyrovnat. Rozšířil rodinné vinice a další plochy vysadil v r. 2004. Nyní hospodaří v systému integrované produkce na 4 ha vinic. Zabývá se výhradně výrobou lahvových vysoce kvalitních přívlastkových, převážně suchých vín. Důraz je kladen na osobitost a jedinečnost spojením nejlepších tratí a odrůd převážně Rulandských, doplněných o Sauvignon, Müller Thurgau, Tramín, Veltlínské zelené a nově Sylvánské zelené. Při výrobě využívá kombinaci tradičních a moderních technologií s nejnovějšími poznatky. Součástí vinařství je i vinný sklep s ubytováním pro 20 hostů, terasou a venkovním posezením, který je celoročně otevřen pro ochutnávky vín a kde je připravena domácí kuchyně, večery s degustacemi, posezením u cimbálu a jiné akce. Vinařství dlouhodobě sklízí úspěchy na domácích i zahraničních soutěžích.