Petice, kterou podepsalo téměř 600 vinařů a obchodníků dokázala změnit nesmyslnou administrativu!!

Již před několika týdny jsme Vás informovali o předání petice, která si kladla za cíl zjednodušení formy průvodních dokladů při přepravě vinařských produktů. Informovali jsme Vás také o tom, že při projednávání budoucí formy průvodních dokladů jsme společně s úředníky Mze dospěli k formě, která bude předložena k připomínkování ostatním vinařským spolkům. Připomínkování skončilo v rámci jednání Mezirezortní komise MZE a ostatní spolky naše návrhy podpořili. Dle sdělení pana vrchního ředitele pana Ing. Petra Jílka, by nová forma průvodních dokladů měla začít platit nejpozději v březnu 2015. Doklad by měl vycházet z úplného daňového dokladu a měl by obsahovat: číslo faktury (průvodního dokladu), dodavatele (odesílatele) s přesnou adresou, druh vinařského produktu včetně identifikace stáčírny (pomocí  IČ), počet lahví, objem a číslo šarže, odběratel (příjemce), dopravce a pro vína v obalech nad 10l také SPZ.  Vinařská asociace ČR chce všem, kteří  ji podpořili v boji proti zbytečné administrativě poděkovat. Díky !