Spotřební daň z vína nebude

Nadpis snad mluví za vše. Ve čtvrtek podvečer se v hotelu Galant konalo setkání týdeníku EURO. Během setkání vystoupil pan Ladislav Minčič 1. náměstek ministra financí s dlouho očekávanou novinou, jíž rozptýlil všechny dohady a mýty kolem zavedení nenulové spotřební daně od 1.1.2014. Informace byla sdělena fóru účastníku z řad vinařské obce. To že samotný návrh existuje je informace stará již jeden rok. Teprve dnes přijel pan Minčič s informací, nebo lépe řečeno s posláním sdělit rozhodnutí premiéra a ministra financí, že návrh nebude předložen ani na jaře příštího roku, ani na podzim. Tudíž nebude do voleb předložen vůbec. Tato informace se zrodila již dříve, ale dodnes se o ní jen spekulovalo. Vinařská asociace nemalou měrou přispěla k odklonu od myšlenky zdanění vína. Analýza dopadů zavedení spotřební daně vypracovaná SVČR se tedy bude hodit jen možná do budoucna proti myšlenkám nové vlády.

Přejeme všem spoustu zábavy s nezdaněným vínem.

Za vinařskou asociaci Jiří Maděřič