VA ČR členem Asociace soukromého zemědělství ČR – hájící zájmy rodinných podniků

Výbor Vinařské asociace ČR schválil na svém zasedání dne 20.ledna vstup do Asociace soukromého zemědělství ČR, která hájí a podporuje rodinné farmy po celé ČR. VA ČR tak získává silnou podporu k hájení zájmů malých a středních vinařství. Více o ASZ ČR najdete zde.

Hlavní cíle Asociace soukromých zemědělců ČR

Trvale udržitelné, multifunkční zemědělství, šetrné k životnímu prostředí s celoplošnou produkcí soukromého i veřejného zboží. Vyvážený ekonomický a ekologický aspekt zemědělské produkce. Struktura a rozměr zemědělství, reálně odpovídající vztahu mezi poptávkou a nabídkou soukromého i veřejného zboží. Trh soukromého zboží s minimalizací zásahů státu.

Individuální vlastnictví a řízení zemědělských podniků rodinného typu, silná a stabilní pozice těchto podniků na trhu. Důstojné společenské a ekonomické postavení rodinných farem. Podnikatelské prostředí, umožňující rozvoj schopných podnikatelů na venkově. Efektivní a početná stavovská organizace soukromých zemědělců v ČR.