Vzácná návštěva z evropských vinařských organizací

Moravu čeká jedinečná příležitost setkat se s evropskými vinaři, kteří jsou zároveň úzkou špičkou vedení silných nezávislých vinařů. Vinařská asociace byla, po navázaní kontaktů na mezinárodních vinařských akcích, oslovena z Francie vedením Vigneron independant se zájmem o spolupráci a setkání. Je to nesmírná pocta pro celou vinařskou obec. Do České republiky se sjedou zástupci vinařů z Francie, Itálie a Maďarska.

Při příležitosti konání Vinaře roku se budou účastnit galavečera, kde předají ceny vítězům a nejlepšímu rodinnému vinařství. Následně, ve čtvrtek 22.8., se hosté přesunou na Moravu. Na Moravě by rádi navštívili vinařství a vinice a setkali se s malými moravskými vinaři. Po celodenním programu je čeká neformální setkání, nejen se členy Vinařské asociace. Hosté se představí a sdělí své zkušenosti s fungováním rodinných vinařství v Evropě, jejich problémy a způsoby řešení a možnosti spolupráce. V následné debatě bude mít každý možnost klást svým kolegům konkrétní dotazy. Večer bude završen debatou nad víny, která  nebudou chybět k dokreslení atmosféry.

Delegace nezávislých vinařů:

Matilde Poggi – Presidentka Italských nezávislých (FIVI) a vicepresidentka Evropských (CEVI)

Clara Behr -FR tajemnice (CEVI)

Lorenzo Cesconi – Italský biodynamický vinař, radní FIVI

Rita Babini – Italská vinařka, radní FIVI